Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

stamp-team3os ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Ο Σύλλογοs Ερασιτεχνών Αλιέων Παραλιών Ν.Λάρισαs "O ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ" διοργανώνει τον 3ο διαγωνισμό ψαρέματος με καλάμι.

 

1.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ο Σύλλογοs Ερασιτεχνών Αλιέων Παραλιών Ν.Λάρισαs "O ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ" διοργανώνει τον 3ο διαγωνισμό ψαρέματος με καλάμι.

Η τράπεζα τού αγώνα είναι η παραλία της Σωτηρίτσας του δήμου Μελιβοίας και έμπροσθεν του καταστήματος ‘’Καφέ FREEDOM ‘’. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι στις 14-15/06/2008 με έναρξη στις 23:00 και λήξη στις 07:00 το πρωί.

 

2.ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

α).Επιτρέπεται η συμμετοχή ατόμων άνω των 18 ετών. Μικρότερα άτομα μπορούν να συμμετέχουν με συνοδεία κηδεμόνα.

β).Όλοι οι συμμετέχοντες εντός του νομού συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής στην έδρα του συλλόγου και καταβάλουν το αντίτιμο των 20 ευρώ.

γ).Οι συμμετέχοντες εκτός των ορίων του νομού Λάρισας καταβάλουν το αντίτιμο των 20 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου. Η συμμετοχή τους επικυρώνεται στέλνοντας την απόδειξη  στο FAX (24940 22764).

δ).Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

ε).Τα μέλη του Συλλόγου λαμβάνουν μέρος με χαμηλότερο αντίτιμο, το ποσό των 10 ευρώ.

στ).Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ομάδων.

ζ).Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αυστηρώς εώς τις 08/06/2008

 

3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

α).Προσέλευση διαγωνιζόμενων :  19:00

β).Επικύρωση συμμετοχών  :  20:00

γ).Ανακοίνωση κανονισμών:  21:00

δ).Κλήρωση θέσεων :  21:30

ε).Έναρξη διαγωνισμού :  23:00

στ).Λήξη διαγωνισμού :  07:00

ζ).Ζύγισμα αλιευμάτων :  08:00

η).Ανακοίνωση αποτελεσμάτων :  09:00

θ).Απονομή :  09:30

 

4.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

α).Ό αγώνας θα απαρτίζεται από ομάδες των 2 ατόμων.

β).Ό εξοπλισμός της κάθε ομάδας θα αποτελείται από 2 καλάμια στην θάλασσα και όσα εφεδρικά επιθυμεί. Ανώτατος αριθμός αγκιστριών ανά αρματωσιά είναι δύο (2).

γ).Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του αγκιστριού του βαριδίου και τις πετονιάς.

δ).Επιτρέπεται το shockleader με την προϋπόθεση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή καλαμιού, μηχανισμού.

ε).Η ομάδα υποχρεούται να ψαρεύει στον οριοθετημένο χώρο της τράπεζας της. Σε περίπτωση που μια ομάδα παρενοχλήσει άλλη ομάδα υπάρχει για πρώτη φορά σύσταση και αφαίρεση 50 βαθμών από το γενικό σύνολο της βαθμολογίας, στην δεύτερη φορά αφαίρεση 300 βαθμών και σε περίπτωση τρίτης φοράς υπάρχει ποινή διακοπής και όχι ακύρωση της ομάδας.

στ).Επιτρέπονται  όλα τα φυσικά δολώματα και τα ψαροδόλια.

ζ).Απαγορεύονται  τεχνητά δολώματα όπως ψεύτικα ψαράκια κλπ. και ζύμες, μαλάγρες , ιχθυοτροφές, ενισχυτικά και bigattini.

η).Ό εξοπλισμός της κάθε ομάδας περιλαμβάνει ελαφρύ ρουχισμό, κάθισμα και φακό κεφαλής. Δεν απαιτείται ψυγείο, ψαροσακούλες. Απαγορεύεται οποιαδήποτε πηγή που προκαλεί θόρυβο.

θ).Ή θέση της κάθε ομάδας θα προκύψει μετά από κλήρωση πριν την έναρξη του αγώνα.

ι).Έχει ορισθεί ξεχωριστός κριτής για συγκεκριμένο αριθμό ομάδων. Ο κριτής θα έχει τον δικό του χώρο ευθύνης του, πίσω από τις ομάδες με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Με τη σύλληψη οποιουδήποτε αλιεύματος ο αθλητής το παραδίδει στον κριτή όπου και αποθηκεύεται παρουσία του.

κ).Αλιεύματα που έχουν συλληφθεί κάτω του επιτρεπόμενου ορίου ανά οικογένεια με βάση την σχετική νομοθεσία(ΦΕΚ 25Α/54,ΦΕΚ 1012Β/95,ΕΚ 1626/94)θα πρέπει να επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην περίπτωση που το αλίευμα έχει θανατωθεί θα παραδίδεται στον κριτή και δεν θα περιλαμβάνεται στην τελική βαθμολογία.

λ).Ό αλυτάρχης, ο επόπτης και οι κριτές θα ελέγχουν και θα συνεισφέρουν στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

 

5.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

~~~~~~~~~~~~

α).Τα ψάρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

ΚατηγορίαΑ:Λαυράκια,Λυθρίνια,Μελανούρια,Μουρμούρες,Μπαρμπούνια,Μυτάκια, Σαργοί, Σηκιοί, Σκαθάρια, Σκάροι, Συναγρίδες,Τσιπούρες, Φαγκριά.  Κατηγορία

Β:Όλα τα υπόλοιπα ψάρια.

Εξαιρούνται τα κεφαλόποδα ,Μαλάκια, Μουγκριά, Σμέρνες.

Αλίευμα που ανήκει στην Α κατηγορία θα βαθμολογείται με 2 βαθμούς ανά γρμ. και τα αλιεύματα που ανήκουν στην Β κατηγορία θα βαθμολογείται με 1 βαθμό ανά γρμ.

β).Το αλίευμα που θα ζυγίζει πάνω από 500 γρμ. θα βαθμολογείται με 300 βαθμούς επιπλέον.

γ).Τα ψάρια πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια (άνω των 15 cm ) θα ζυγίζονται και θα βαθμολογούνται κανονικά ανεξάρτητα του βάρους τους.

δ).Ή συνολική βαθμολογία της κάθε ομάδας ανακηρύσσει τους νικητές.

ε).Κατηγορίες νικητών: Η συνολική βαθμολογία της κάθε ομάδας ανακηρύσσει την 1η,την 2η και την 3η νικήτρια ομάδα. Το μεγαλύτερο ψάρι σε βάρος θα βραβευθεί ξεχωριστά.

στ).Έπαθλα- Δώρα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στην διοργάνωση. Στις 3 κατηγορίες των νικητών θα απονεμηθούν κύπελλα και δώρα από τους διοργανωτές- δωροθέτες του διαγωνισμού.

 

6.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

~~~~~~~~~~~~~~~~

 

ΑΛΥΤΑΡΧΕΣ: Πατσούρας Ευάγγελος, Αγορίτσας Ιωάννης

ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: Κατσιάνας Λάζαρος

ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΡΙΤΩΝ: Μάνδαλος Χαράλαμπος

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6932301830, 6945413248,2494022764

Στόν αγώνα θα υπάρχει ιατρική μέριμνα. Τα αλιεύματα του διαγωνισμού θα δοθούν στο ίδρυμα ‘’Αριστεύς’’ κέντρο προστασίας ατόμων με αναπηρίες (Ν.Π.Δ.Δ.). Ό διαγωνισμός θα καλυφθεί από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και περιοδικά του χώρου και με την επίβλεψη  της Λιμενικής Αρχής Αγιοκάμπου.

 

Υ.Γ. Οι κριτές τις διοργάνωσης θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στον διαγωνισμό. Όσοι επιθυμούνε να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια του συλλόγου μας μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του συλλόγου.