Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Νέα σειρά καλαμιών για: Jigging, Spinning, Catfish και Fly rods

millenium-logo

toray-logo

Δυνατό,στιβαρό με γρήγορη δράση, ελαφρύ και ανθεκτικό και σε προσιτή τιμή? Όλα σε ένα καλάμι? Ναί γίνεται!
Η σειρά MILENIUM heavy duty  είναι όλα αυτά μαζί!
Κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας IM6 άνθρακα της γιαπωνέζικης Toray.

Η δομή των καλαμιών αντιπροσωπεύει επάξια την ένοια ''Heavy-Duty'' (μεγάλη αντοχή) αρκεί να δει κανείς την διπλή σειρά ράβδων άνθρακα (High Modulus Graphite 36 mln PSI) σε συνδυασμό με τον carbon πυρήνα (24mln PSI) καθώς και το σκληρό περίβλημα του πυρήνα πυκνής πλέξης (30 mln PSI).Όλη η δομή καλύπτεται από φύλλο άνθρακα, χωρίς πρόσθετο βάρος από ρυτίνες κάνοντας τα καλάμια ακόμα πιο στιβαρά!

maxima-en

Οι απαιτήσεις του κάθε μοντέλου καλαμιού διατυπώθηκαν και αναπτύχθηκαν από την ομάδα Team Dragon. Ειδικά για το 2010 μεγάλη προσοχή δόθηκε στις δύο νέες κατηγορίες καλαμιών για θαλάσσιο jigging (Shore: Από την ακτή ,και off-Shore:Από το σκάφος) όπου χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι οδηγών αλλά και μεγαλύτερο μήκος καλαμιών για καλύτερες επαναφορές και περισσότερη εργονομία:

  1. Ένας τύπος με ανάποδο και μακρύτερο τον πρώτο οδηγό και Low riders τους άλλους ειδικό για τύπου spinning μηχανισμούς ώστε το νήμα ή η πετονιά να διαπερνά σχεδόν χωρίς καθόλου τριβές και
  2. μεγάλος, τοποθετημένος σε σωστό σημείο πρώτος οδηγός και Low riders οι άλλοι ειδικά για Multiplier ( τυμπάνου) μηχανισμοί
    Αυτό είναι άλλωστε η εξειδίκευση και η εμπειρία της ομάδας Team Dragon, να σχεδιάζει προιόντα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ερασιτέχνη ψαρά!
Millenium-Guide_logo

Η ανώτερη ποιότητα οδηγών, της εταιρείας SiC, με ενισχυμένο πλαίσιο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο (ανάλογα με το είδος του καλαμιού) ώστε να ελλατώνονται οι τριβές. Για το δέσιμο των οδηγών χρησιμοποιήθηκε ειδική ελαστική ρητίνη δύο συστατικών που δεν σπάζει από το λύγισμα του καλαμιού ή από την πολυκαιρία.

sic-logothumb_Millenium-HD-Guide-2

 

 

Για κάλυμμα των λαβών έχουν επιλεγεί υψηλής ποιότητας πορτογαλικός φελλός και ειδικά για τα καλάμια Jigging, γυαλιστερός πορτογαλικός φελλός χωρίς μάλιστα μεταλλικό σταυρό στο πίσω μέρος που σε συνδυασμό με την απόσταση της λαβής ''κουμπώνει'' στο αγκώνα δίνοντας απίστευτη εργονομία χωρίς να πληγώνει ακόμα και μετά από πολλές ώρες ψαρέματος στη συγκεκριμένη τεχνική. Ο μεταλλικός σταυρός αντικαταστάθηκε με σκληρότερο και ανθεκτικότερο είδος φελλού (ξεχωρίζει από τον μεταλικό δαχτύλιο) που μπορεί να κουμπώσει σε οποιαδήποτε ζώνη συρτής που διαθέτει ''ποτηράκι''.

thumb_Millenium-HD-cork

thumb_Millenium-HD-cork_1

 

Σε όλα τα στελέχη των καλαμιών αναγράφεται το μοντέλο, το μήκος και το Casting Weight.

Millenium-letters_logo

Jakob-Lindberg-10---2