Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Υψηλής ποιότητας νήματα από την Dragon

Braids-logo

Όπως στις πετονιές έτσι και στα νήματα η εταιρεία Dragon πρωτοτυπεί στην κατασκευή εξειδικευμένων και καινοτόμων προιόντων και ανέκαθεν συνεργάζεται με τα κορυφαία εργοστάσια παραγωγής πρώτον υλών στον κόσμο!

toray-logo

Όταν μιλάμε για την Ιαπωνική ''TORAY'' μιλάμε για ένα πραγματικό γίγαντα στη χημική βιομηχανία. Παράγει ίνες άνθρακα καθώς και φαρμάκων, ίνες για ρούχα, πλαστικά, κ.λπ. Στα τεράστια εργαστήρια της εργάζονται πολλοί επιστήμονες με αποτέλεσμα να έχει πρωτοτυπήσει και να έχει κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τουλάχιστον μια ντουζίνα διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας ινών νάυλον, ίνες πολυμερούς, ίνες νανοτεχνολογίας, πολυαιθυλενίου καθώς και ινών αραμιδίου.
Εδώ και μερικά χρόνια, η εταιρεία προχώρησε τις εργασίες για τη βελτίωση της τεχνολογίας των νημάτων.
Το αποτέλεσμα της εργασίας αυτής είναι τα νήματα High Power polyethylene HPPE 8X. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη διαφορά μεταξύ των τυποποιημένων νημάτων με τα 8X νήματα της νέας γενιάς. Μόνο μετά τη δοκιμή από εσάς μπορείτε να διακρίνεται την διαφορά ποιότητας. Εμείς λέμε ότι η διαφορά είναι τεράστια - είναι το προϊόν επανάσταση, η οποία φέρνει στην αλιεία μια εντελώς νέα ποιότητα. Πριν από το 2013 η ''Toray'' εισήγαγε σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία της προστασίας της επιφανείας των νημάτων στη διαδικασία της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αντοχή και αντίσταση στην τριβή.
Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε!

Ολα τα παρακάτω νήματα κατασκευάζονται και εισάγονται από τη TORAY αποκλειστικά για την DRAGON


Το κορυφαίο HM8X

HM8X-logoΤο νέο HM8X είναι ένα νήμα με την πλήρη έννοια της λέξης ''επαναστατικό'' Κατασκευάζεται στην Ιαπωνική εταιρεία χημικών Toray International, Inc.
Η χρήση των ινών, τελευταίας γενιάς, Dyneema SK90 με την προσθήκη amilanu (ινών αραμιδίου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία Toray), καθώς και η σφιχτή κυματοειδή 8X πλέξη αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στην αγορά των νημάτων αλιείας.
Mε τον συνδυασμό αυτό, η ομοιομορφία και η ομαλότητα του ΗΜ8Χ είναι πολύ δύσκολο να συγκριθεί με τα παραδοσιακά νήματα.
Ταυτόχρονα, είναι 30% ισχυρότερο με ακριβείας κυκλική διατομή και με βάψιμο πολύ πιο ανθεκτικό από τα άλλα νήματα.
Η παντελής έλλειψη μνήμης όπως και ελαστικότητας επιτρέπουν ακριβείς ρίψεις σε μεγάλο μήκος.
Εκτός από τα παραπάνω, το HM8X είναι πλήρως ανθεκτικό στις φθορές και τα γδαρσίματα, με υψηλή αντοχή στους κόμπους, εντελώς αδιάβροχο και με μεγάλη αντίσταση στη χημική μόλυνση όπως και στην UV ακτινοβολία.

Σε δύο χρώματα: Fluo Οrange και Γκρί

Υποψήφιο για το τίτλο, καλύτερου Νήματος, EFTTEX AWARDS 2011

thumb_Braid-HM8X-bighi-end-logo

Συσκευασία 135 μέτρων 


 nanoclear-8-logo

thumb NANO-CLEAR-8 1 NaNo Clear 8
Η εξέλιξη στα νήματα ονομάζεται Nano Clear 8. Δεύτερη γενιά (μετά το C-Thru) νημάτων με νανοκρυστάλους που δίνει απίστευτες οπτικές ιδιότητες κάνοντάς το σχεδόν αόρατο στο νερό. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την κυματοειδή πλέξη 8χ8 του ΗΜ8Χ καθώς και υλικό SK90 με ίνες amilan έχουμε ένα απίστευτης ποιότητας και τεχνολογίας νήμα! Ακριβώς στρόγγυλη διατομή, απίστευτα ισχυρό, μαλακή υφή για μακρινά πετάγματα καθώς και αόρατο έχουμε ίσως το πιο τέλειο νήμα για Spinning και Shore jigging.

hi-end-logo


Hm-braid_logo

 

HM80: Το όνομα ΗΜ Dragon προορίζεται για προϊόντα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως High-End ποιότητας. Όπως και ο προκάτοχός τους το γερμανικής κατασκευής ΗΜ80 νήμα συνεχίζουν την παράδοση των υψηλών ποιότητας προιόντων με το όνομα ΗΜ.
Τα νήματα HM80, κατασκευάστηκαν κατόπιν αιτήματος της Dragon από την ιαπωνική εταιρεία χημικών Toray International, Inc.
Κατασκευασμένα με βάση το Dyneema SK75, που είναι που είναι μετά το SK90 ίσως το πιο ισχυρό και λιγότερο ελαστικό υλικό αυτού του είδους στον κόσμο.
Tο ΗΜ80 έχει υποστεί διαδικασία πολυμερισμού ( Polymerized) δίνοντας πιο σφιχτή πλέξη με απίστευτες αντοχές και μηδαμινή επιμήκυνση.
Η προσθήκη ινών Amilan δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η απίστευτη αντοχή, η μηδαμινή αποροφητικότητα νερού καθώς και ποιό λεία επιφάνεια ελαττώνοντας στο ελάχιστο τις τριβές.
Συστήνονται κυρίως για τις τεχνικές Spinning, Casting, Drop shot, Shore jigging και γενικά όπου χρειαζόμαστε υψηλής αντοχής και ποιότητας νήμα σε λεπτές διαμέτρους
Διατίθενται σε καρούλια των 125 μέτρων

HM80-69-braid_Packlogo hi-end-logo


Νήματα: C-THRU & UlTIMA
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας του εργοστασίου Toray έχει προστεθεί σε αυτές τις δύο σειρές νημάτων!
Με την τεχνολογία αυστηρά προσανατολισμένης βαφής με νανοκρυστάλους οι οποίοι ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να αντανακλούν το φώς (Ultima) έτσι ώστε να έιναι απόλυτα ορατό υπό όποιες συνθήκες και σε άλλη περίπτωση να διαχέουν το φώς υπό τέτοια οπτική γωνία (C-THRU) κάνοντας το νήμα σχεδόν αόρατο!
Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στην επίστρωση της βαφής ορισμένων αυτοκινήτων η οποία αλλάζει το χρώμα ανάλογα με την οπτική γωνία, και μόνο το εργοστάσιο Toray την χρησιμοποιεί στην αλιεία!

C-thru_logo

C-THRU: Διακρίνεται από τη χρήση της νανοτεχνολογίας στη διαδικασία της βαφής ινών Dyneema.
Με τη διάταξη κατεύθυνσης της βαφής κρυστάλλων, το φως αντί να αντανακλάται διαχέεται, ανάλογα με το βάθος, δίνοντας ένα σχεδόν αόρατο νήμα.
Για παράδειγμα, στο βάθος του 1 μέτρου η ορατότητα μειώνεται κατά 80% και στα 3 περισσότερο από 95%.
Εάν σε αυτό προσθέσουμε
ότι το C-Thru είναι κατασκευασμένο από ίνες Dyneema SK66 που έχουν ενισχυθεί με προσθήκη Amilan τότε μπορεί να σας εγγυηθεί άριστη στατική και δυναμική αντοχή, αντοχή στο χρόνο καθώς και ακριβής διάμετρο με μηδαμινή αποροφητικότητα νερού.
Συστήνεται κυρίως για τις τεχνικές Spinning, Casting, Drop shot, Shore jigging και γενικά όπου χρειαζόμαστε σχεδόν αόρατο και υψηλής αντοχής νήμα σε λεπτές διαμέτρους

 Ultima_logoΤο ULTIMA όπως και το C-Thru είναι ένα νήμα σύγχρονων οπτικών ιδιοτήτων. Ειδικά επιλεγμένο υψηλής ορατότητας FLUO Κίτρινο χρώμα, που επιβλήθηκε στη διαδικασία βαφής προσανατολισμένων νανοκρυστάλλων, ενισχύει περαιτέρω το φωσφορίζον χρώμα, το οποίο είναι ορατό σε όλες τις συνθήκες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλων νημάτων παρόμοιου χρώματος.
Εάν σε αυτό προσθέσουμε ότι η έκθεση του Ultima σε βάθος
μεγαλύτερο των 30 μέτρων που το ηλιακό φώς πέφτει σχεδόν στο μηδέν θα έχουμε το ιδανικό προϊόν για πολλές σύγχρονες μέθοδους αλιείας.
Όπως και στο C-THRU xρησιμοποιήθηκε το πιο εξελιγμένο είδος ινών Dyneema SK66
που έχουν ενισχυθεί με Amilan
Διατίθενται σε αεροστεγή συσκευασία 125μτ

C-thru_Ultima-pack_logohi-end-logo


 Αναβαθμισμένες σειρές νημάτων από την Dragon

GuidePro_logoΗ Dragon έχει αναπτύξει μια σειρά από αναβαθμισμένα νήματα με την ονομασία Guide Pro που ήρθε να αντικαταστήσει την ήδη πετυχημένη σειρά Guide Select.
Χάρη σε μια πρωτοποριακή διαδικασία κατασκευής με τη μεθόδο Heavy Core II PE επιτυχάνεται πιο σφιχτή ύφανση
από ποτέ.
Εκτός από το υλικό κατασκευής (πολυαιθυλένιο P.E) η πλέξη γίνεται γύρω από ένα κεντρικό νήμα (Heavy Core II) δίνοντας μεγαλύτερες αντοχές από ένα κοινό νήμα P.E.
Ένα σύγχρονο σύστημα βαφής, δίνει πολύ ποιό ζωντανά και ανθεκτικά χρώματα από ποτέ.
Στην ήδη πολύ καλή κατασκευή έρχονται να προστεθούν σούπερ-λεπτές ίνες αραμιδίου (Amilan), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μηδενική επιμήκυνση, αυξημένη αντοχή στην τριβή καθώς και πλήρη αδιαβροχοποίηση ελαχιστοπ
V-Power-Guide-PRO_logoοιώντας τις καταστροφικές επιπτώσεις του θαλασσινού νερού.

 

 

 

 

Το νέο Guide Pro V-Power αποτελεί τη συνέχεια του πετυχημένου Guide Select X-Strong.
Πολύ ανθεκτικό νήμα που έχει σχεδιαστεί κυρίως για ψάρεμα μεγάλων αρπακτικών ψαριών στα γλυκά και θαλλάσια νερά
Heavy Core II PE τεχνολογία κατασκευής και επιπλέον υφασμένες ίνες αραμιδίου που δίνουν αυξημένη αντοχή στην τριβή καθώς και πλήρη αδιαβροχοποίηση.
Ακριβής στρόγγυλη διατομή για μακρύτερα και ποίο ακριβή πετάγματα

Συσκευασία 150 μέτρων σε πράσινο χρώμα

 top-product-logo

To νέο Guide Pro Rainbow όπως και ο προκάτοχός του το Guide Select Rainbow έχουν σχεδιαστεί για ψάρεμα κυρίως από σκάφος στη θάλασσα

Rainbow-Guide-PRO_logo

Heavy Core II PE τεχνολογία κατασκευής και επιπλέον υφασμένες ίνες αραμιδίου που δίνουν αυξημένη αντοχή στην τριβή καθώς και πλήρη αδιαβροχοποίηση
Ένα ειδικό σύστημα πολυ-χρωμίας επιτρέπει στον ψαρά να έχει μια ακριβή κατανόηση του βάθους των δολωμάτων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μετρητή βάθους.

Το νήμα χωρίζεται σε διαφορετικά χρώματα, ανά δέκα μέτρα, όπου το καθέ δεκάμετρο διαθέτει μια μαύρη ρίγα
στην μέση(5μέτρα)για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Συσκευασία 250 μέτρων

 

 

 

 

 


Invisible-Braid-II_logo
2η γενειά, υψηλής τεχνολογίας αόρατο νήμα της Dragon

 

 

 Invisible-Braid-II-box_logo

 

Κατασκευάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός νήματος που να έχει τα ίδια οπτικά χαρακτηριστικά με τις νάυλον πετονιές
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν υπήρξε νήμα, όπως το Invisible Braid II της Dragon, που να μοιάζει τόσο στις πετονιές εξαλείφοντας την ορατότητά του στο νερό με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνικές ψαρέματος που μέχρι τώρα ήταν απαγορευτικές για τα νήματα!

 • Ευκίνητο, χωρίς καθόλου επιμήκυνση
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια στη διατομή, ακριβώς στρόγγυλο με λεία επιφάνεια δίνοντας μακρύτερα και ποιό ακριβείας πετάγματα
 • Μηδαμινή αποροφητικότητα νερού
 • Υψηλή αντοχή
 • Αόρατο στο νερό

Μπορεί έυκολα να χρησιμοποιηθεί σε δέσιμο αγκιστριών, αντικαθιστώντας τις πετονιές, όπως και στους μηχανισμούς

top-product-logo


  3η γενειά, υψηλής τεχνολογίας αόρατο νήμα της DragonMaxima-clear braid

 
 
Μετά τα αόρατα νήματα Invisible braid και Invisible braid II η 3η γενειά αόρατου νήματος ονομάζεται Maxima Clear !
 
 Κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο Super Clarity Process III technology και όπως οι προκάτοχοί του έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός

Maxima-CLEAR-boxνήματος που να έχει τα ίδια οπτικά χαρακτηριστικά με τις νάυλον πετονιές εξαλείφοντας την ορατότητά του στο νερό με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνικές ψαρέματος που μέχρι τώρα ήταν απαγορευτικές για τα νήματα!

 • Υψηλή στατική και δυναμική αντοχή
 • Ευκίνητο, χωρίς καθόλου επιμήκυνση
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια στη διατομή, ακριβώς στρόγγυλο με λεία επιφάνεια δίνοντας μακρύτερα και ποιό ακριβείας πετάγματα
 • Μηδαμινή αποροφητικότητα νερού
 • Αόρατο στο νερό
 • Συσκευασία 150 μέτρα

Μπορεί έυκολα να χρησιμοποιηθεί σε δέσιμο αγκιστριών, αντικαθιστώντας τις πετονιές, όπως και στους μηχανισμούςtop-product-logo


Salt-Water-Game-Jiggin8-lo  Game JIGGIN'8

Εξειδικευμένο νήμα 8X νήμα της Dragon ειδικό για Jigging αλλά και συρτή.
Τεχνολογία HPPE microfibres 8X ειδικά για θαλασσινό νερό καθώς και πλήρη αδιαβροχοποίηση

Ακριβείας στρόγγυλη διατομή, μαλακό και δυνατό χωρίς να ξεβάφει καθώς και πλήρη αδιάβροχοthumb Salt-Water-Game-Jigging8

Όπως και το Guide Pro Rainbow διαθέτει σύστημα πολυχρωμίας (7χρωμάτων) ώστε να επιτρέπει στον ψαρά να έχει μια ακριβή κατανόηση της απόστασης των δολωμάτων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μετρητή.

 top-product-logo


  Big-Game-8 logo

  BIG GAME 8
Η Dragon έχει κατασκευάσει ένα νέο, σύγχρονο 8Χ νήμα, ακριβώς στρόγγυλο καθώς και και πλήρως βελτιστοποιημένων οπτικών ιδιοτήτων για το ψάρεμα ισχυρών ψαριών στο θαλασσινό νερό.
Το νήμα είναι ιδανικό για τις μεθόδους:Big Game, όλων των ειδών συρτές αλλά και jigging.
 Διαθέτει ειδική προστασία από τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Επίσης η επιφάνειά του καλύπτεται από ενισχυμένο υλικό με αντίσταση στη thumb Big-Game-8 1φθορά την τριβή αλλά και την πλήρη αδιαβροχοποίηση του νήματος.
Οπτικά το νήμα είναι σε γαλακτώδες-λευκό χρώμα, το οποίο με τη χρήση μιας ειδικής τεχνολογία βαφής ινών HPPE, (κατευθυνόμενο προσανατολισμό των κρυστάλλων του χρώματος), με αποτέλεσμα έξω από το νερό το νήμα να είναι ορατό αλλά κάτω από το νερό να γίνεται σχεδόν αόρατο! Όσο πιο βαθιά βρίσκεται τόσο πιο αόρατο γίνεται.

 

top-product-logo


Giant cat 8x steel leaderGiant Cat 8x logo
Κατασκευασμένο στην Ιαπωνία από την ''Toray'' από υλικό high power polyethylene (HPPE Microfibers) με πολύ σφιχτή πλέξη 8Χ (8χ8 κλώνους) με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή αντοχή σε μικρότερη διάμετρο καθώς και την πλέξη του με αποτέλεσμα να μην εισχωρεί η μύτη του αγκιστριού στο νήμα
Διατίθεται σε 80, 100 και 120lbs αντοχή σε συσκευασία των 25 μέτρων