Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
tournos-8000H εταιρεία Sonik μετά την επιτυχημένη πορεία της στην κατασκευή καλαμιών όλων των τύπων καθώς και στα Fly Reels με αξιοσέβαστη αναγνώριση σε Αγγλία και Ευρώπη έχει εισέρθει δυναμικά και στην κατασκευή Surf/Carp μηχανισμών!


Η σειρά Tournos  είναι η τέλεια επιλογή για τους ψαράδες που ψάχνουν την μέγιστη απόδοση, τον έλεγχο, την αξιοπιστία και την αντοχή. Το κομψό, μαύρο ματ φινίρισμα προσθέτει άλλο κύρος, ενώ οι εσωτερικές λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί ώστε να αντέχουν χρόνια συνεχούς χρήσης.
Όλα τα μοντέλα της σειράς προσφέρονται σε ειδικές τιμές Γνωριμίας!

thumb tournos 10000 a  thumb tournos 10000 bthumb tournos 10000 c

Οι Long Cast angled πομπίνες, το τέλειο στρώσιμο της πετονιάς χάρη στο Worm shaft system καθώς και η ισχυρή έλξη κάνουν τα Tournos ένα πραγματικά αξιοζήλευτο μηχανισμό ψαρέματος.
Ο βραχίονας του ρότορα κλειδώνει ώστε να εγγυάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κλείσει κατά το πέταγμα, ενώ το σύστημα των φρένων επιτρέπει την ελευθέρωση του καρουλιού σε λίγο περισσότερο από μισή στροφή.
Το ογκώδες, μηχανικά επεξεργασμένο αλουμινίου χερούλι δίνει ένα άνετο και ασφαλές πιάσιμο ενώ τό ομαλό γύρισμα οφείλετε στα 8 + 1 ανοξείδωτα ρουλεμάν.
Η σειρά Tournos διάτιθεται σε 6000,
8000, 8000FS και 10000 με 2 πομπίνες αλουμινίου, μία βαθία και μία μέσαία καθώς και ειδικά για αυτούς που θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα διατίθεται και το Tournos 10000 Continental με μία βαθειά και μία έξτρα βαθειά πομπίνα με χωρητικότητα 0,40mm/290mt και 0,40mm/390mt αντίστοιχα

Ας δούμε ποιό αναλυτικά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά:
(Όλοι οι Tournos έχουν τα ίδια τεχνηκά χαραχτηριστικά)

thumb DSC 0283Βλέπουμε το Tournos 10000 με τις δύο μπομπίνες αλουμινίου και παρατηρούμε το μήκος της μπομπίνας που φτάνει τα 48mm
Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο σκωληκοειδή άξονα (Worm Shaft System) που δίνει την κίνηση πάνω/κάτω και χάρη σε αυτό το σύστημα έχουμε μεγάλου μήκους μπομπίνα που ουσιαστικά σημαίνει καλύτερο στρώσιμο της πετονιάς,λιγότερα βιρινιάσματα και κυρίως μεγαλύτερη απόσταση κατά την βολή μιας και απελευθερώνεται από μικρότερο χείλος μπομπίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύρμα του pick Up έχει επικάλυψη Τιτανίου καθώς και ανοξείδωτο μικρορουλεμάν στο Line Roller
Η στιβαρότητα του μηχανισμού όπως και το μεγάλο μεταλλικό χερούλι μας δίνει την αίσθηση της σιγουριάς.Εδώ διακρίνεται ο ανοξείδωτος-ατσάλινος άξονας το σύστημα του κλίκερ ήχου των φρένων καθώς και το σύστημα αποφυγής πλεξίματος της πετονιάς κάτω από την μπομπίνα
Στην διπλανή φωτογραφία μπορούμε να παρατηρήσουμε το σύστημα αντιεπιστροφής (infinity antireverse) το οποίο κατά την ενεργοποίησή του ''κλειδώνει'' το γρανάζι του pick up μαλακά με ανοξείδωτους κυλίνδρους και όχι με one way ρουλεμάν που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνοντας την αντιεπιστροφή ποιό σίγουρη από ποτέ αλλά και το ρολάρισμα του μηχανισμού ποιο μαλακό χωρίς να το εμποδίζει. Μπορείται να παρατηρήσετε και τις ανοξείδωτες βίδες που κλείνουν το σύστημα όπως και ένα από τα μεγάλα ανοξείδωτα ρουλεμάν.
thumb DSC 0290thumb DSC 0293

Εδώ μπορούμε να δούμε τα εξαρτήματα του μηχανισμού.
Διακρίνεται η φλάντζα αδιαβροχοποίησης του εσωτερικού του μηχανισμού από το πάνω μέρος καθώς και το μεγάλου μεγέθους κεντρικό γρανάζι από duraluminium που του δίνει διπλάσιες αντοχές από τα απλά γρανάζια, τον ανοξείδωτο άξονα του σύστηματος Worm Shaft που δίνει την κίνηση στη μπομπίνα μας καθώς και τους ατσάλινους οδηγούς του άξονα που σε συνδυασμό με την εγκοπή στο σώμα μας δίνουν την μέγιστη στιβαρότητα της κίνησης. Επίσης διακρίνεται και το γραφιτούχο (Carbon) σώμα που μας δίνει μικρότερο βάρος όπως και αντοχές πολλαπλάσιες του ABS πλαστικού σώματος. Το ''εξόγκωμα'' που βλέπουμε στο ρότορα είναι το ενσωματωμένο αντίβαρο για ρολάρισμα χωρίς κουνήματα.
thumb DSC 0294thumb DSC 0292

Και φτάσαμε στο σύστημα φρένων που είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του μηχανισμού μας.
Τα ίδια εξαρτήματα υπάρχουν σε κάθε μία από τις δύο μπομπίνες του μηχανισμού

Διακρίνουμε τους Carbon Δίσκους των φρένων που μας εγγυώνται απεριόριστη δύναμη και σωστή λειτουργία κάτω απο τις δυσκολότερες συνθήκες σε σχέση με τα απλά fiber.
Από τα ατού του Tournos είναι το καπάκι των φρένων που με σχεδόν μισή στροφή και σε συνδυασμό με τους Carbon δίσκους ''κλειδώνουν'' τα φρένα σε δυνάμεις άνω των 25 κιλών!
Επίσης αξίζει να παρατηρήσουμε το αλουμινίου τελικό καπάκι των δίσκων, με το γραναζωτό εσωτερικό, που στην ουσία είναι και το κλίκερ του ήχου. Ένα σύστημα ήχου που θα δουλεύει για πολλά χρόνια...thumb DSC 0288
Όσον αφορά την ταχύτητα των μηχανισμών το μέγεθος καθώς και την χωρητικότητα τους δείτε τα σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά στο Eshop μας.
1 χρόνο εργοστασιακή εγγύηση
Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Τα μοντέλα TOURNOS όπως και όλα τα προιόντα Sonik θα τα βρείτε και στα συνεργαζόμενα καταστήματα ανά περιοχή